Podcasts

Treningspodden

Trenger du et lite push over dørstokkmila, eller inspirasjonen til å fortsette å trene? I Treningspodden fra ShapeUp er det fokus på treningsglede og enkle, smarte tips som gjør det enklere og morsommere å trene. Dette er podkasten for jenter som vil ha en aktiv livsstil uten strenge treningsregimer og dietter. PT og mentaltrener Pia Seeberg og PT Silje Thorstensen er hverandres og lytternes heiagjeng, og inviterer til ukens utfordring i hver episode.

Intervju med Silje

Navn: Silje Thorstensen

Hvor bor du? Fornebu/Oslo

Er du oppvokst i Oslo? Jeg kommer originalt fra Skien, ca to timer utenfor Oslo, men har bodd i Oslo de siste 12 årene og føler meg helt klart mest hjemme her!

Fortell oss litt om familielivet ditt: Har en kjæreste fra Australia og to fantastiske tvillingbarn på fem år. Vi er et superteam og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten disse favorittmenneskene i livet mitt.

Hva var grunnen til at dere valgte å kalle podcasten deres for "Treningspodden"? Navnet Treningspodden ble valgt ut sammen med daværende redaksjonssjef i Shape Up Karine Thynes. Vi ønsket et navn som tydeliggjorde at hovedfokuset skulle være trening. (Selv om det ofte sniker seg inn mye andre temaer også, hehe)

Podcasten deres virker å være rettet hovedsaklig mot jenter og trening. Hvordan klarer dere å holde interessen oppe uke etter uke? Har dere noen planer om å prøve å nå ut til flere mannlig lyttere? Selv om målgruppen til Treningspodden først og fremst var rettet mot jenter ble det kjapt tydelig for oss at flere gutter også hører på oss og det er utrolig hyggelig! Det er ingen grunn til at det vi snakker om er forbeholdt jenter så vi blir bare glad for flere mannlige lyttere! Jakten på spennende temaer har nesten blitt en hobby og utrolig nok popper det stadig opp flere spennede temaer vi ønsker å dra med oss videre inn i podcasten selv om vi straks er på episode hundre og har holdt på i godt over to år. Det finnes uendelig med interessante temaer å ta fatt på innenfor treningsverden!

Har du lært noe av gjestene i "Treningspodden" som du har implementert i ditt eget liv? Vi lærer utrolig mye av hver eneste gjest vi har på besøk så helt klart ja! Jeg tror på mange måter at hver eneste gjest vi har hatt innom påvirket hvordan jeg tenker på og har lært meg mye. Episoden der vi snakker om å være modig med Kari Traa har feks påvirket meg til å gønne på litt ekstra i ulike situasjoner.

Hvordan endte du opp med Pia som poddepartner? Jeg startet opprinnelig podcasten med redaksjonssjef Karine Thynes I 2016 og da hun skulle over på nye prosjekter året etter ble det naturlig at Pia overtok hennes rolle i podcasten. Det er jeg veldig glad for, hun er en super poddepartner å jobbe med!

Beskriv Pia med 3 ord: Målrettet, profesjonell og gøyal!

Hva har vært den største overraskelsen etter at du begynte med podcasting? Hvor tett på lytterne vi er! Vi har fått utrolig mange lytterbrev der folk deler sine innerste tanker og følelser rundt ulike temaer innen helse. Det at våre tanker og verdier I podcasten er med å påvirke jenters tanker rundt kropp og trening i positiv retning er selve drivkraften til å fortsette og vi er utrolig takknemlig for denne muligheten til å snakke med treningsjenter der ute.

Hvilke hobbyer har du? Er det lov å si trening?? Haha! Men ja, mye tid går til ulik trening. Yoga har feks blitt en stor del av uken min nå de siste årene og det setter jeg stor pris på. Ellers setter jeg veldig pris på å dra til fjells med familien min og på sommeren er vi glade i å flyte rundt på et stort SUP brett på stranda der vi bor. Grilling og utendørs aktiviteter blir vi aldri lei!​

Hva kan vi forvente i podcasten fremover? Podcasten fortsetter helt klart sterkt utover 2018 og vi gleder oss til å ta inn flere spennende gjester og nye temaer utover.

Podcasten finner du på I Itunes, Soundcloud og Acast:

https://itunes.apple.com/no/podcast/treningspodden/id1092985217?mt=2#

https://www.acast.com/treningspodden

Kontakt Silje: www.siljethorstensen.com/kontakt

Pia Seerberg

Jeg er en sprekispotet fra Drammen by, som bor i mitt forholdsvis nyinnkjøpte hus i Drammen med kjæresten min, Simen. Jeg er utdannet både journalist, PT og mental trener, som jeg i dag kombinerer i min herlige hverdagstilværelse som helseskribent, fysisk og mental trener, blogger og prosjektleder.

Sportypotet og helsejournalist

Jeg startet min karriere i magasinet Det Nye ShapeUp, et magasin som fortsatt ligger mitt hjerte nær. Månedlig bidrar jeg fortsatt med artikler, tips og triks til bladet, i tillegg til å hjelpe til på eventer, gjennomføre treningsøkter og ha god kontakt med leserne. Jeg er en del av Egmontpeople.no, som vil si at jeg i dag lever av å drive denne bloggen, i tillegg til å være fysisk og mental trener. I tillegg skriver jeg saker for andre magasiner og merkevarer.

Hei bloggen!

Det var også i ShapeUp jeg ble kjent som «PT-Pia». Jeg startet min egen blogg, og har siden desember 2014 sjekket inn daglig (mer eller mindre) på piaseeberg.no for å dele inspirasjon og treningsglede med mine lesere. Det er viktig for meg å ha en blogg som er ekte, noe du mest sannsynlig har merket allerede? Bildene er som regel knipset med min egen Iphone, maten er enkelt og effektivt kokkelert frem på min eget kjøkken, og språket og refleksjonene jeg deler går innunder «rett fra levra»-sjangeren. Dette er viktig for meg – redigerte bilder og jålete innpakninger finnes det nok av der ute, også blant oss treningsbloggere. Jeg ønsker å vise trening, kosthold og helse som noe uformelt, ekte, morsomt og langt fra feilfritt, i håp om at så mange som mulig lar seg inspirere, underholde, delta og kommunisere. Bli med på moroa!

Kontakt Pia: www.piaseeberg.no/kontakt

Følg Oss