Trening

Treningens verden – en skremmende jungel

 

Trening for nybegynnere

Det er kanskje en kjent følelse – den når man er ny et sted. Er du helt ny på et treningssenter får du stort sett en rask gjennomgang av en ansatt. Du får vite hvor garderobene er (stort sett går det greit for de fleste så langt), hvor kondisjonsapparatene er, navnene på apparatene og raskt hvordan de fungerer. Så blir man introdusert for frivektene med manualer, knebøystativ og benkpress. Dette ser sikkert fint ut , tenker du samtidig som du ser noen løfte noe tungt opp og ned uten at du helt vet hva eller hvorfor vedkommende gjør det han/hun gjør. Uansett så øvelsen tung, kul og slitsom ut og vedkommende ser ut til å ha en fastere kropp enn deg, så det er sikkert noe du også burde gjøre.

 

Den guidede turen er ikke over helt enda. Du skal også gjennom jungelen av apparater. Hvis du sitter igjen med noe av informasjonen som blir gitt rundt disse apparatene er det mest sannsynlig at det er tryggere å trene disse fremfor frivekter. Derfor ender mange opp her, i denne jungelen. Uten å helt vite hva de driver med, men det kjennes greit ut.

 

Safarien er over. Er det en personlig trener som har styrt skuta håper jeg vedkommende har tilbudt deg en prat vedrørende treningen din fremover og slengt på en pakke med PT-timer i tillegg. Her er det mange nybegynnere som tenker at ”dette var dyrt, jeg prøver meg nok på egenhånd, ja.” Hva er egentlig dyrt? Når det kommer til egen helse virker det som det er det første man tenker på. Når ble det ut å investere penger i seg selv? Hva hvis du løfter på deg en ryggskade neste gang du er innom senteret fordi du skal prøve å kopiere vedkommende som løfta den rå øvelsen, som du ikke engang vet hva heter og heller ikke vet hva den er godt for. Ikke vet du hvor lenge vedkommende har trena, som har mye å si for hvilke øvelser man kan ta og hvor mange kg man kan løfte. Hva hvis du nå pådrar deg en skade og en sykemelding fordi du synes at fem PT-timer var for dyrt. Vil ikke det koste deg mer?

 

Kanskje det er usikkerhet eller det at man ikke ønsker å spørre om hjelp som gjør at man bare prøver seg frem på treningssenteret. Jeg tør vedde på at du ville bedt en god venn om å benytte seg av en trener fremfor å bli skadet.

Jeg har full forståelse for at det kan være skremmende. Det er mye man skal lære. Mange teknikker og øvelser, men man trenger ikke ta alt på en gang. Du kommer langt med noen øvelser du er trygg på et par ganger i uka.

 

Tre tips til deg som er ny eller som ikke helt vet hva du driver med på trening:
  • Invester i deg selv
  • Gjør det riktig fra starten av
  • Ikke sammenligne deg selv med noen andre enn den du var i går

 

Lykke til med treningen.

 

Skrevet av personlig trener Ole A. Myrvang.

 

 

Ta kontakt med Ole : http://team-myrvang.com/pages/contact

 

 

 

Leave a Reply