Yoga

Hva er Yin Yoga?

 

Vi mener at denne yogaformen utfyller Bikramyoga ved å ha enda mer vekt på ro og tilstedeværelse, samt å åpne opp kroppen på et dypere plan.

Stillingene holdes i 3-5 minutter. Dette gjør det lettere for bindevev, sener og ligamenter til å reagere på strekken. Opplevelsen er at spenninger gir slipp på et dypere plan.

Yinyoga er utviklet etter den Taoistiske ideen om at Yin og Yang er to motsetninger som sammen skaper harmoni. Yin er passiv og Yang er aktiv. De fleste av oss lever et liv med mye Yang – høyt tempo og masse kraft. Yin hjelper oss til å lande, hvile og forankre.

 

 

 

Yinyoga kan hjelpe mot stress, utbrenthet, uro i kroppen samt bedre søvnkvaliteten. Det er vanlig å oppleve litt motstand de første gangene man prøver yinyoga. Det er simpelthen sinnet vårt som klager. Sinnet vårt liker, og er godt vant til, å være aktivt og ha et konkret fokus mot noe utenfor kroppen. Det kan oppleves konfronterende å vende fokuset innover og tvinge seg til å kjenne på hvordan vi egentlig har det. Det er fint å anerkjenne denne motstanden, mens man samtidig jobber gjennom den med kjærlighet og empati.

Temperaturen i rommet er 32 grader.

 

 

 

Les mer om Hot Bikram Yoga: http://hotbikramyoga.no/

 

Leave a Reply