Kiropraktikk

Ekspertintervju – Martin – Kiropraktikk

Jeg tok min mastergrad i kiropraktikk på Anglo- European College of Chiropractic i Bournemouth, England. Jeg fikk min autorisasjon som kiropraktor i 2015 og har siden praktisert på Din Helse Bjølsen.

 

dinhelsebjølsen.kiropraktor.best.top.oslo

Terapeutene på Din Helse Bjølsen: Kiropraktor Martin Grimsrud til høyre.

 

Hvordan praktiserer du?

Det viktigste som kiropraktor er å lytte til pasientene. Høre hva de har å fortelle og danne seg et bilde av hver enkelt individ ut i fra informasjonen de kommer med er veldig sentralt i min tilnærming til mitt yrke som kiropraktor . Ingen pasienter er like og derfor er det viktig å tilpasse enhver behandling slik at den adresserer nettopp deres vondter og plager. Det at ingen pasienter er like samt at alle pasienter kommer med sin individuelle problematikk gjør dagene veldig varierte og utfordrende på en positiv måte.

 

Hva er du god på?

Å se hver enkelt pasients behov. Det er ikke en formel som fungerer for alle. Har jeg en pasient som ikke liker å trene har det ikke noe for seg at jeg kaster en haug med øvelser etter han/ henne. Er det en pasient som er glad i å trene- tar jeg en titt på øvelsene pasienten gjør til vanlig og kanskje er det små tilpasninger som kan minske sjansen for at symptomer skal komme tilbake. Kommunikasjon med pasientene er ekstremt viktig- det å finne en kommunikasjonsplattform som pasienten er komfortabel med er alfa omega for at pasienten skal kunne ha tillitt til meg og ikke minst tørre å stille spørsmål hvis han/ hun er usikker på noe eller lurer på noe.

Jeg liker variasjonen i arbeidet og tar i mot pasienter med alle mulig problematikk innen muskel og skjelett. Jeg har allikevel fattet en større interesse for kneproblematikk.

 

Hver uke har jeg 2-3 nye pasienter med smerter i kneet og over 90% av de har en markant forbedring i løpet av behandlingsforløpet. Her er det ofte at små justeringer på øvelser man gjør kan gjøre en stor forskjell. En klassiker er pasienter i 30-40 årene som driver kun med løping som treningsform. Dette blir ofte for ensformig når man blir eldre. Hvis man legger til noe styrketrening av beina over tid- har det vist jeg å gjøre underverker.

I mine år som kiropraktor har jeg opparbeidet kompetanse innenfor en rekke problemstillinger . En arbeidsdag inneholder alt fra hodepine, nakke- og ryggplager til skulder og kneproblematikk.

 

Har du noen smarte tips alle kan ta med seg?

Bevegelse er som oftest den store hovedbryteren som må skrus på hos pasientene. I dagens samfunn har vi blitt en stadig mer stillesittende befolkning. Derfor er det desto viktigere med aktivitet utenom arbeidstiden. Bare det å gå en tur i 30 minutter hver dag kan gjøre underverker hvis alternativet er at man sitter stille hele dagen.

Har man en kontorjobb pleier jeg å si at “den neste stillingen er den beste”. Det er ingen posisjon eller stilling som er “farlig” å sitte i men blir man sittende i samme stilling foran jobb pcen 5 dager i uken kan ryggen fort stivne til og bli kranglete. Bytt stilling du sitter i, sleng bena på bordet når du får en telefon og har du en hyggelig sjef- spør om å få en hev/ senk pult slik at du kan variere mellom å stå og sitte på jobb.

 

Hva skal man se etter når man velger terapeut?

Gå gjerne til noen du har fått anbefalt av andre. Jeg tror det er et vidt spenn av ytelse og service hver enkelt terapeut tilbyr. Få tak i en terapeut som engasjerer seg i din problematikk og tar den tiden det krever for å gi deg den rette behandlingen. Kiropraktorer har 6 års utdannelse og sitter inne med tonnevis av informasjon og kunnskap de gjerne deler med andre. Spør gjerne om det du måtte lure på uavhengig om du tror det har sammenheng med dine vondter eller ikke.

Din Helse Bjølsen

Les mer om Martin her – www.kiropraktor-oslo.no

Leave a Reply